Skoči na glavno vsebino
04 506 13 00 info@lu-skofjaloka.si

Loško učno središče

Prijavi
se

Dodatne informacije

Mateja Božnar

tel. 04 506 13 20
mateja.boznar@lu-skofjaloka.si

Ideja, da različna neformalna izobraževanja pripeljemo v lokalno okolje in »do ljudi«, je rezultirala v projektu t. i. Lokalnih učnih središč, za katera smo v letu 2017 dobili evropska sredstva, od takrat dalje pa jih financirajo občine, v katerih jih izvajam. Od leta 2024 je med njimi tudi Občina Škofja Loka v kateri dejavnosti izvajamo preko Loškega učnega središča. 

V Loškem učnem središču pripravljamo izobraževanja v obliki delavnic, krajših tečajev, predavanj, ki so namenjena občanom vseh generacij: otrokom, mladini, odraslim, staršem, starim staršem …

Do sedaj smo v Škofji Loki izvedli delavnice polstenje, terapevtska samomasaža dlani, kaligrafija, nordijska hoja in zeliščarski sprehod. Delanvice potekajo v prostorih Ljudske univerze Škofja Loka v “bivši vojašnici” na naslovu Partizanska cesta 1.

Vsebine prilagajamo željam in potrebam udeležencev. Poudarek v projektu je na medgeneracijskem učenju oz. prenosu znanj med generacijami in medgeneracijskem druženju. Največ izobraževanj se izvede v spomladanskih in jesenskih mesecih. V kolikor je mogoče, so izvajalci iz lokalnega okolja.

Vse aktivnosti v Loškem učnem središču so financirane s strani Občine Škofja Loka, za udeležence brezplačne in namenjene občanom Škofje Loke.

Obveščanja o dogajanju največkrat potekajo preko e-pošte, socialnih omrežij, lokalnih medijev, osebno. Vseskozi se trudimo za sodelovanje z novimi podizvajalci, sodelovanje z lokalnimi društvi, organizacijami, podjetji in posamezniki.

Z izobraževanji želimo ponuditi možnost brezplačnih izobraževanj vsem, ne glede na socialni/ekonomski status, aktivirati prebivalce v svojem lokalnem okolju, promovirati pomen vseživljenjskega učenja, izkustveno učenje, opolnomočiti ljudi za aktivno preživljanje svojega prostega časa, mladim ponuditi možnost kvalitetno preživetega prostega časa/počitnic stran od ekranov, spodbujati kreativnost, ustvarjalnost, nenazadnje tudi medkulturno povezovanje.

Če želite biti obveščeni o aktualnem dogajanju, nam pišite ali nas pokličite na:

AKTUALNA IZOBRAŽEVANJA V LOŠKEM UČNEM SREDIŠČU

Trenutno ni aktualnih izobraževanj. Za vas jih bomo znova pripravili od septembra 2024 dalje

Pridržujemo si pravico do spremembe programa. 

Za več informacij nam pišite ali pokličite na: mateja.boznar@lu-skofjaloka.si, 04 506 13 20.

Naročite se na naše novice

7 + 3 =

Zapri nastavitve dostopnosti