Skoči na glavno vsebino
04 506 13 00 info@lu-skofjaloka.si

Vseživljenjsko varovanje narave

Prijavi
se

Dodatne informacije

Nina Salobir

tel. 04/506 13 60
nina.salobir@lu-skofjaloka.si

Cilj projekta Vseživljenjsko varovanje narave je ljudem na območju Loškega pogorja približati pomen varovanja narave. Vključevanje in ozaveščanje prebivalcev Loškega pogorja bomo dosegli z delavnicami, s tem pa spodbudili ljudi k ohranjanju narave. Več o projektu: https://www.lu-skofjaloka.si/vsezivljenjsko-varovanje-narave/ 

Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014-2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Za vsebino je odgovorna Ljudska univerza Škofja Loka.

DELAVNICA: Sadimo avtohtone drevesne sadne vrste

Kaj je slajšega od sočnega sadeža, ki smo ga pravkar odtrgali z domačega drevesa? Sadili bomo avtohtone drevesne sadne vrste in s tem ohranjali naše vrste na domačih vrtovih. Na delavnici boste izvedeli vse o izbiri prave sadike, priprave zemlje, zasaditve in nege. Naučili se boste tudi pravilno obrezati sadno drevo. In ker nam ni vseeno, dobite sadiko, avtohtone sadne vrste, pri nas brezplačno! Delavnica bo izvedena v dveh srečanjih. Na prvem srečanju bo vodja delavnice, Maja Zakotnik iz Drevesnice Zakotnik, predstavila teoretične osnove, na drugem srečanju pa praktičen prikaz reza (na terenu).

Informacije: 04/ 506 13 20

 

DELAVNICA: Reuporaba lesa – žužkohoteli

Ponovno uporabimo les in naredimo ter postavimo hotele za žuželke. S tem poskrbimo za divje opraševalce, ki skrbijo za obroditev rastlin in tvorjenje semen. Človeku koristni opraševalci imajo zaradi našega poseganja v okolje vedno manj naravnih gnezdišč, zato jim bomo s ponovno uporabo lesa vrnili/naredili dom, v bližini pa zasadili medovite rastline. Na tak način bomo povečali gostoto opraševalcev in vplivali na pridobivanje hrane.

Za ogrodje “hotela” in semena medonosnih rastlin poskrbimo mi, vi pa ga sestavite in poskrbite za vsebino ter prijetno razporeditev “soban” ter mu zagotovite svoje mesto v naravi.

Informacije: 04/ 506 13 20

 

 

DELAVNICA: Delavnice šivanja – reuporaba oblačil

Delavnice so namenjene tako začetnikom kot tistim s predznanjem šivanja. Poudarek bo na reuporabi oblačil in drugih materialov. Širili bomo okoljsko zavest in dokazali, da lahko naredimo odlične uporabne izdelke iz odpadnih materialov, ki jih najdemo doma. S tem pa vplivamo na zmanjševanje odpadkov.

Informacije: 04/ 506 13 20

 

 

DELAVNICA: Delavnice kvačkanja – reuporaba oblačil, volne

Prav tako, kot delavnice šivanja, so delavnice kvačkanja namenjene reuporabi materialov. Delavnic se lahko udeležijo tako začetniki kot tistim s predznanjem kvačkanja. Širili bomo okolijska zavest in vplivali na zmanjševanje odpadnih materialov. Predvsem pa naredili čudovite in uporabne izdelke.

Informacije: 04/ 506 13 20

Urniki

Naročite se na naše novice

7 + 4 =

Zapri nastavitve dostopnosti