Skoči na glavno vsebino
04 506 13 00 info@lu-skofjaloka.si

Lokalna učna središča

Prijavi
se

Dodatne informacije

Tina Dragovan

tel. 04/506 13 20
tina.dragovan@lu-skofjaloka.si

Izobraževanja v lokalnih učnih središčih so se najprej začela kot projekt leta 2017, ki se je izkazal za zelo uspešnega, zato smo se na Ljudski univerzi Škofja Loka odločili, da bi prebivalcem občin Železniki, Žiri in Gorenja vas – Poljane nudili neformalna izobraževanja, tečaje in delavnice še naprej. Ob pomoči in financiranju s strani omenjenih občin, nam je uspelo program v Lokalnih učnih središčih izvajati vse do danes.

 

Izobraževanja, delavnice in tečaji, ki jih v Lokalnih učnih središčih izvajamo, so predvsem s področji računalništva, tujih jezikov (začetni in nadaljevalni tečaji angleščine, španščine, italijanščine), ročnih del (šivanje, kvačkanje, polstenje, poslikava nakita, pletenje, ročna izdelava papirja), skrbi za zdravje (vadba za zdravo hrbtenico) in zeliščarstva.

 

Vse aktivnosti se izvajajo večinoma v zimskih in jesenskih mesecih. Informacije o začetku in poteku delavnic objavimo na naši Facebook strani in na naši spletni strani med novicami. Ljudi pa informiramo tudi preko mailov. Če bi v bodoče radi prejeli informacije o Lokalnem učnem središču v vaši občini, mi pišite na tina.dragovan@lu-skofjaloka.si ali pokličite na 04 506 13 20.

TEČAJ: Španščina

Na potovanjih je lepo, še lepše pa je, če smo samostojni in suvereni, ko se je potrebno pogovoriti z domačini, naročiti novo jed, tradicionalno špansko pijačo, ali pa vprašati za pot, ko se izgubimo nekje sredi Barcelone. Na Ljudski univerzi Škofja Loka ponovno izvajamo začetni tečaj španščine. Na tečaju se boste učili o osnovah sporazumevanja, navadah v Španiji, različnih pozdravih, jedeh, barvah, izražanju čustev…

Informacije: 04/ 506 13 20

 

 

TEČAJ: Angleščina

Pravijo, če znaš špansko in angleško, se lahko sporazumevaš skoraj povsod po svetu. Ljudska univerza Škofja Loka organizira tudi začetne in nadaljevalne tečaje angleščine. Na tečaju se boste naučili osnov sporazumevanja v angleškem jeziku, poimenovanja različnih jedi, barv, živali, oblek, prevoznih sredstev, izražana čustev, slovničnih pravil…

Informacije: 04/ 506 13 20

 

 

 

DELAVNICA: Delavnice šivanja 

Delavnice šivanja so namenjene tako začetnikom kot tistim z nekaj predznanja.  Z znanjem šivanja si lahko naredimo unikatne kose oblačil, popravimo stare in obrabljene, a ljube obleke, zašijemo unikatna darilca, otroške igračke.

Informacije: 04/ 506 13 20

 

 

 

DELAVNICA: Delavnice kvačkanja

Prav tako, kot delavnice šivanja, so delavnice kvačkanja namenjene tako začetnikom, kot tistim nekaj predznanja. Naučili se bomo izdelovati kape, nogavice, otroške copatke, šale in trake. Tisti bolj izkušeni, pa boste lahko lotili česa bolj zahtevnega.

Informacije: 04/ 506 13 20

Kontakt za Lokalno učno središče Železniki:

tina.dragovan@lu-skofjaloka.si
04/506 13 20

 

Kontakt za Lokalni učni središči Žiri in Gorenja vas – Poljane:

jaka.subic@lu-skofjaloka.si
04/506 13 60

 

Naročite se na naše novice

5 + 13 =

Zapri nastavitve dostopnosti