Skoči na glavno vsebino
04 506 13 00 info@lu-skofjaloka.si

Lokalno učno središče Gorenja vas-Poljane

Prijavi
se

Dodatne informacije

Mateja Božnar

tel. 04 506 13 20
mateja.boznar@lu-skofjaloka.si

Ideja, da različna neformalna izobraževanja pripeljemo v lokalno okolje in »do ljudi«, je rezultirala v projektu t. i. Lokalnih učnih središč (LUS), za katera smo v letu 2017 dobili evropska sredstva, od takrat dalje pa jih financirajo občine, v katerih jih izvajamo, med drugim tudi Občina Gorenja vas-Poljane.

Gre za izobraževanja v obliki delavnic, krajših tečajev, predavanj, ki so namenjena občanom vseh generacij: otrokom, mladini, odraslim, staršem, starim staršem …

Vsebine prilagajamo željam in potrebam udeležencev. Do sedaj smo v Občini Gorenja vas-Poljane izvajali naslednje delavnice, tečaje:

jezikovne tečaje: angleščina, nemščina, španščina, italijanščina,

tečaji računalniškega opismenjevanja: pametni telefoni, izdelava fotoknjige, osnovni in nadaljevalni tečaji…,

delavnice različnih ročnih spretnosti: klekljanje, kvačkanje, šivanje, pletenje košar, polstenje, kaligrafija, aranžiranje, makrame, poslikava nakita, izdelava voščilnic, aranžiranje daril…,

delavnice s področja zdravja: prva pomoč, znakovni jezik, predavanje na temo pripravki za imunost…,

zeliščarske delavnice: zeliščarski sprehodi,

kulinarične delavnice: šunka v testu s hrenom, priprava gibanice, cvrtje krofov.

Poudarek v projektu je na medgeneracijskem učenju oz. prenosu znanj med generacijami in medgeneracijskem druženju. Največ izobraževanj se izvede v spomladanskih in jesenskih mesecih. V kolikor je mogoče, so izvajalci iz lokalnega okolja.

Lokalno učno središče poteka na dveh lokacijah – v Sokolskem domu v Gorenji vasi in na Dvorcu Visoko. Računalniški tečaji potekajo v sodelovanju z Osnovno šolo Ivana Tavčarja Gorenja vas.

Vse aktivnosti v LUS Gorenja vas so financirane s strani Občine Gorenja vas-Poljane, za udeležence brezplačne in namenjene občanom omenjene občine.

Obveščanja o dogajanju največkrat potekajo preko e-pošte, socialnih omrežij, lokalnih medijev, osebno. Vseskozi se trudimo za sodelovanje z novimi podizvajalci, sodelovanje z lokalnimi društvi, organizacijami, podjetji in posamezniki.

Z izobraževanji želimo ponuditi možnost brezplačnih izobraževanj vsem, ne glede na socialni/ekonomski status, aktivirati prebivalce v svojem lokalnem okolju, promovirati pomen vseživljenjskega učenja, izkustveno učenje, opolnomočiti ljudi za aktivno preživljanje svojega prostega časa, mladim ponuditi možnost kvalitetno preživetega prostega časa/počitnic stran od ekranov, spodbujati kreativnost, ustvarjalnost, nenazadnje tudi medkulturno povezovanje.

Če želite biti obveščeni o aktualnem dogajanju, nam pišite ali nas pokličite na:

AKTUALNA IZOBRAŽEVANJA V LUS GORENJA VAS

Trenutno ni aktualnih izobraževanj. Za vas jih bomo znova pripravili od septembra 2024 dalje.

Pridržujemo si pravico do spremembe programa. 

Za več informacij nam pišite ali pokličite na: mateja.boznar@lu-skofjaloka.si, 04 506 13 20.

Naročite se na naše novice

12 + 9 =

Zapri nastavitve dostopnosti