Skoči na glavno vsebino
04 506 13 00 info@lu-skofjaloka.si

Lokalno učno središče Žiri

Prijavi
se

Dodatne informacije

Nina Salobir

tel. 04/506 13 60
nina.salobir@lu-skofjaloka.si

Ideja, da različna neformalna izobraževanja pripeljemo v lokalno okolje in »do ljudi«, je rezultirala v projektu t. i. Lokalnih učnih središč, za katera smo v letu 2017 dobili evropska sredstva, od takrat dalje pa jih financirajo občine, v katerih jih izvajamo, med drugim tudi Občina Žiri.

Gre za izobraževanja v obliki delavnic, krajših tečajev, predavanj, ki so namenjena občanom vseh generacij: otrokom, mladini, odraslim, staršem, starim staršem …

Vsebine prilagajamo željam in potrebam udeležencev, do sedaj smo v Žireh izvajali tečaje angleščine, nemščine, španščine, računalniškega opismenjevanja, različnih ročnih spretnosti (makrame, kvačkanje, šivanje, aranžiranje …), delavnice na temo ohranjanja zdravja, osebnostne rasti, zeliščarske delavnice, delavnice kaligrafije, delavnice nege in oskrbe starejših …

Poudarek v projektu je na medgeneracijskem učenju oz. prenosu znanj med generacijami in medgeneracijskem druženju. Največ izobraževanj se izvede v spomladanskih in jesenskih mesecih. V kolikor je mogoče, so izvajalci iz lokalnega okolja.

Izobraževanja se izvajajo v kletnih prostorih Knjižnice Žiri, v Osnovni šoli Žiri ter na prostem, kot učilnice v naravi. 

Vse aktivnosti v LUS Žiri so financirane s strani Občine Žiri, za udeležence brezplačne in namenjene občanom Žirov.

Obveščanja o dogajanju največkrat potekajo preko e-pošte, lokalnih medijev, osebno. Vseskozi se trudimo za sodelovanje z novimi podizvajalci, sodelovanje z lokalnimi društvi, organizacijami, podjetji in posamezniki.

Z izobraževanji želimo ponuditi možnost brezplačnih izobraževanj vsem, ne glede na socialni/ekonomski status, aktivirati prebivalce v svojem lokalnem okolju, promovirati pomen vseživljenjskega učenja, izkustveno učenje, opolnomočiti ljudi za aktivno preživljanje svojega prostega časa, mladim ponuditi možnost kvalitetno preživetega prostega časa/počitnic stran od ekranov, spodbujati kreativnost, ustvarjalnost, nenazadnje tudi medkulturno povezovanje.

Če želite biti obveščeni o aktualnem dogajanju, nam pišite ali nas pokličite na:

AKTUALNA IZOBRAŽEVANJA V LUS ŽIRI

 

Trenutno ni aktualnih izobraževanj. Za vas jih bomo znova pripravili od septembra 2024 dalje.

Pridržujemo si pravico do spremembe programa. 

Za več informacij nam pišite ali pokličite na: nina.salobir@lu-skofjaloka.si, 04 506 13 60.

    Naročite se na naše novice

    9 + 13 =

    Zapri nastavitve dostopnosti