Skoči na glavno vsebino
04 506 13 00 info@lu-skofjaloka.si

Ljudska univerza Škofja Loka je uspešno kandidirala na Javnem razpisu za izvajanje izobraževanj za dvig digitalnih kompetenc odraslih, starejših od 55 let, ki so podlaga za pridobitev Digitalnega bona ´22. Izobraževanja bomo izvedli v občinah Škofja Loka, Žiri, Železniki in Gorenja vas–Poljane. Ker je skupno število razpisanih mest za vse štiri občine le 81, zanimanje za udeležbo na izobraževanju pa zelo veliko, bomo vpis v programe izvedli 22. 8. 2022 od 8.00 dalje preko enostavne spletne prijavnice. Povezavo do spletne prijavnice bomo objavili na naši spletni strani v rubriki Aktualno 22. 8. 2022 ob 8.00.

Število mest je omejeno, zanimanje pa zelo veliko, zato bodo vsa mesta najverjetneje hitro zapolnjena. Prosimo vas za strpnost in razumevanje.

 

Vpis na izobraževanja za pridobitev Digitalnega bona ´22, za starejše od 55 letbo potekal v ponedeljek, 22. avgusta 2022, od 8.00 dalje, in sicer do zapolnitve 81 mest. Nobena predhodno prejeta prijava na kakršenkoli način (osebno, preko elektronske pošte, po telefonu, itd.) ne bo upoštevana.

Ob prijavi boste v spletno prijavnico vnesli naslednje podatke:

– ime in priimek

– naslov

– telefonsko številko

– elektronsko pošto

– datum rojstva

– program, ki se ga želite udeležiti*

 

*izbirate lahko med osnovnim programom in programi z dodatnimi vsebinami, ki bodo potekali v Škofji Loki, Žireh, Železnikih in Gorenji vasi-Poljanah, v različnih terminih. Izberite program, ki vam najbolj ustreza glede na vsebino, termin in lokacijo (programe si lahko ogledate spodaj)

*če boste med 81 kandidati, ki bodo pravočasno izpolnili prijavnico, izbrani, program pa bo polno zaseden, vas bomo poklicali po telefonu in vam ponudili mesto v enem od programov, v katerih bodo prosta mesta še na voljo. Če vam noben ne bo ustrezal, bomo mesto odstopili naslednjemu prijavljenemu

 

POMEMBNE INFORMACIJE

  • V program se lahko vpišete, če ste do vključno 12. 3. 2022 dopolnili 55 let in ste imeli ta dan (12. 3. 2022) stalno prebivališče v Republiki Sloveniji.
  • Programi trajajo 12 pedagoških ur.
  • Programi so za udeležence, ki izpolnjujejo pogoje, brezplačni.
  • Za pridobitev Digitalnega bona´22 je obvezna prisotnost v izbranem programu v obsegu najmanj 9 pedagoških ur, kar pomeni, da izpolnite pogoj za pridobitev bona šele, ko zaključite z izobraževanjem v programu.
  • Po zaključku programa boste vpisani v informacijski sistem FURS kot upravičenec do Digitalnega bona ´22.
  • Obvezna je udeležba na prvem srečanju. Prijavljeni, ki se prvega srečanja ne bodo udeležili, bodo iz programa izključeni.

 

 

PROGRAMI IZOBRAŽEVANJ

 

OSNOVNO IZOBRAŽEVANJE (ŠKOFJA LOKA)

Termin: ponedeljek, 29. 8., torek, 30. 8., petek, 2. 9. (0,5 ure) online, ponedeljek, 5. 9., sreda, 7. 9., ponedeljek, 12. 9. (0,5 ure) online, od 9.00 do 11.15

Lokacija: Škofja Loka

Število prostih mest: 13

Vsebina:

Program je namenjen tistim, ki se z uporabo računalniške in digitalne tehnologije srečujete prvič, ali pa imate z njo le malo izkušenj. Naučili se boste uporabljati računalniško tehnologijo, brskati in iskati informacije po internetu, komunicirati v digitalnem svetu preko različnih aplikacij in se preizkusili v komunikaciji na daljavo.

 

SPLETNO BANČNIŠTVO IN SPLETNO NAKUPOVANJE (ŠKOFJA LOKA)

Termin: ponedeljek, 12. 9., sreda, 14. 9., petek, 16. 9., ponedeljek, 19. 9., od 17.00 do 19.15

Lokacija: Škofja Loka

Število prostih mest: 10

Vsebina:

Na prvih dveh srečanjih boste spoznali možnosti spletnega bančništva in vadili na praktičnih primerih. V drugem delu izobraževanja pa boste spoznali možnosti spletnega nakupovanja in njegove pasti. S praktičnimi vajami se boste seznanili z najbolj znanimi spletnimi trgovci, izbiro izdelkov preko spleta in spletnim plačilom.

 

DRUŽABNA OMREŽJA IN DIGITALNA KOMUNIKACIJSKA ORODJA (ŠKOFJA LOKA)

Termin: ponedeljek, 29. 8., torek, 30. 8., petek, 2. 9., ponedeljek, 5. 9., od 17.00 do 19.15

Lokacija: Škofja Loka

Število prostih mest: 13

Vsebina:

Prvi dve srečanji bosta namenjeni spoznavanju družabnih omrežji (Facebook, Linkedin, Instagram, Pinterest) in oblikovanju osebnega profila na izbranem družabnem omrežju (Facebook). Omenjeno družabno omrežje se boste naučili tudi uporabljati. Drugi dve srečanji pa bosta namenjeni digitalnim komunikacijskim orodjem. Naučili se boste uporabljati najbolj poznane (Viber, Zoom, Whatsupp, …).

 

NAPREDNO UREJANJE DIGITALNIH FOTOGRAFIJ IN POSNETKOV TER DRUŽABNA OMREŽJA (ŽIRI)

Termin: ponedeljek, 3. 10., sreda, 5. 10., petek, 7. 10., ponedeljek, 10. 10., od 17.00 do 19.15

Lokacija: Žiri

Število prostih mest: 15

Vsebina:

V sklopu prvih dveh srečanj boste pridobili znanja o fotografiranju s pametnim telefonom, uporabi različnih učinkov in filtrov, možnostih obdelave fotografij ter načinih pošiljanja fotografij prijateljem. Drugi dve srečanji pa bosta namenjeni spoznavanju družabnih omrežji (Facebook, Linkedin, Instagram, …) in oblikovanju osebnega profila na izbranem družabnem omrežju (Facebook). Omenjeno družabno omrežje se boste naučili tudi uporabljati.

 

DRUŽABNA OMREŽJA IN DIGITALNA KOMUNIKACIJSKA ORODJA (GORENJA VAS)

Termin: ponedeljek, 19. 9., sreda, 21. 9., četrtek, 22. 9., ponedeljek, 26. 9., od 17.00 do 19.15

Lokacija: Gorenja vas

Število prostih mest: 15

Vsebina:

Prvi dve srečanji bosta namenjeni spoznavanju družabnih omrežji (Facebook, Linkedin, Instagram, …) in oblikovanju osebnega profila na izbranem družabnem omrežju (Facebook). Omenjeno družabno omrežje se boste naučili tudi uporabljati. Drugi dve srečanja pa bosta namenjeni digitalnim komunikacijskim orodjem, kjer se boste naučili uporabljati najbolj poznane (Viber, Zoom, Whatsupp, …).

 

PRIZADEVNO DRŽAVLJANSTVO Z UPORABO DIGITALNIH TEHNOLOGIJ I IN II (ŽELEZNIKI)

Termin: sreda, 5. 10., petek, 7. 10., ponedeljek, 10. 10., sreda, 12. 10., od 17.00 do 19.15

Lokacija: Železniki

Število prostih mest: 15

Vsebina:

Srečanja bodo namenjena spoznavanju prizadevnega državljanstva z uporabo digitalnih tehnologij. Spoznali boste pojma digitalni podpis in digitalno potrdilo ter postopek za pridobitev digitalnega potrdila. Naučili se boste uporabljati aplikaciji E-zdravje in E-davki (vaja na primerih).

 

 

Kontaktna točka:

tina.dragovan@lu-skofjaloka.si

[Obiskano 127-krat, od tega danes 1-krat]
Zapri nastavitve dostopnosti