Skoči na glavno vsebino
04 506 13 00 info@lu-skofjaloka.si

CB4PARENTS

USTAVIMO SPLETNO NASILJE – KAJ LAHKO STORIMO STARŠI?

 

Razvoj IKT tehnologije nam je prinesel številne koristi, kot so večje razsežnosti našega dela in učenja, tako za odrasle kakor tudi za otroke. Pri tem se moramo zavedati dejstva, da otroci drugače dojemajo virtualni svet od odraslih. Raziskava EU KIds Online govori o tem, da je en na pet otrok izpostavljen spletnemu nasilju, kar pomeni, da je spletno nasilje ena izmed najbolj škodljivih stvari, ki se lahko zgodijo otrokom in v naši družbi predstavlja problem.

Raziskave kažejo, da ima več kot polovica otrok starih med 13 in 16 let dostop do interneta preko pametnih telefonov, tabličnih računalnikov ali igralnih konzol, kar iz svoje sobe. Več kot polovica otrok starih med 9 in 16 let ima ustvarjen profil na socialnih omrežjih. Med pandemijo COVID-19 se je čas, ki so ga otroci preživeli na internetu še zelo povečal, kar jih je izpostavilo še večji nevarnosti. Posledice so vidne še danes.

Odgovornost nas odraslih je, da zaščitimo otroke pred pastmi in posledicami, ki jih ima lahko nanje internet.

Na Ljudski univerzi Škofja Loka si bomo 13. oktobra 2022, ob 17:00 z različnih zornih kotov pogledali kako lahko pristopimo k problematiki reševanja spletnega nasilja.

 

O projektu:
Ljudka univerza je skupaj s partnerji iz Španije, Portugalske, Malte, Anglije in Turčije sodelovala v projektu Training Of Parents Against Cyberbullying. Ustvarili smo interaktivne učne vsebine, ki so staršem v pomoč pri preprečevanju spletnega nasilja nad njihovimi otroki. Delavnica, ki jo organiziramo je del zaključka projekta.

 

Vabljeni!

Prijave so obvezne.
Število prostih mest je omejeno.
Za več informacij smo na voljo:
Po elektronski pošti: nina@lu-skofjaloka.si
Na telefonski številki: 04 506 13 10

Dodatne informacije

Nina Albreht Triller

tel. 04/506 13 30
nina.triller-albreht@lu-skofjaloka.si

Naročite se na naše novice

9 + 10 =

Zapri nastavitve dostopnosti